luni, septembrie 27, 2010

Traiesc , un vis frumos sau un cosmar ? (7)

Partea 1
Partea 2
Partea 3
Partea 4
Partea 5
Partea 6

..
-Domnule comisar , ne pare rau dar doamna a murit . Am incercat totul dar a fost in zadar .
-Nu se poate asa ceva! Va rog , spuneti-mi ca nu-i adevarat. Va rog , va implor! Sandra nu are cum sa fie moarta! E imposibil!
..
Asa s-ar parea ca se incheie o poveste de dragoste plina de suspans si actiune . Ce a urmat e clar pentru toata lumea . Denis a plans dupa Sandra , nu si-a mai continuat serviciul , cat pe ce sa-l piarda , totul i se parea ca e impotriva lui , era pierdut , nu mai avea sperante , chef si nici un fel de dorinta .
Isi pierdea vremea intr-o cafenea , cu ceaiuri si cafele , cu tigari si ziarul din ziua accidentului .
Parca rememora fiecare pas , fiecare simtire din acea zi . Nu vroia sa renunte la amintirea ei , era mult prea importanta pentru el .A stat foarte putin in viata lui ,si a insemnat atat de mult. Nu vroia sa o lase , nu vroia sa mearga mai departe fara ea .
Era de nerecunoscut , ametit in fiecare zi , pierdut in visele lui , nici macar colegii lui cei care ii erau alaturi nu-l puteau ajuta , nu-l puteau scoate din starea pe care o avea .
Trecusera mai bine de 6 luni de la moartea ei . Arata ca si cum mai avea cateva zile de trait , palid , slab , nebarbierit , cu ochii vineti si tulburi .Se plimba prin parc , fara tinta , fara vlaga , toata ziua respectiva si-a pierdut-o in parc .
-Ca niciodata .. isi spuse el .
Odata ajuns acasa isi trase patura peste el si incerca sa adoarma . Se ridica din pat ,. se duce la bucatarie , isi ia o cana de cafea , isi aprinde o tigara si de-odata se sperie din cauza soneriei de la usa .
Nu era sigur ce sa faca. Sa se ridice sa deschida , sau sa ramana pe scaun acolo unde era si sa se lase sa fie cautat . Dar soneria tot suna si el nu stia ce sa faca . La un moment dat , enervat de insistenta celui de dupa usa se ridica brusc de pe scaun si deschide nervos .
-Cine dracu' tot ma cauta?
-Buna Denis . Nu ma asteptam la o asemenea primire , raspunde sec nimeni alta decat Sandra .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu